Suuri vaalea gluteeniton leipä

Sisältää hunajaa ja Pofiber-perunakuitua

Tämä gluteeniton leipä nousee nopeasti suosikiksi. Vaalea leipä ei ole pelkästään hyvänmakuista, vaan myös todella helppoa leipoa – ja se valmistuu tunnissa. Tuloksena on täydellisen kuohkea leipä, joka sopii hienosti aamiaiselle tai ruokaleiväksi.

1 leipä60 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

  • 500 g Semper Hienoa jauhoseosta (n. 8 dl), säästä 2 rkl

  • 30 g Semper Pofiber-perunakuitua (1/2 dl)

  • 3 1/2 dl vettä

  • 50 g hiivaa

  • 1 dl neutraalia ruokaöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl hunajaa

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen.

  2. Murusta hiiva kulhossa olevaan haaleaan veteen ja sekoita kunnes se on liuennut.

  3. Lisää öljy, suola, Pofiber-perunakuitu, hunaja sekä jauhoseos, mutta säästä 2 rkl jauhoja loppuvaiheeseen.

  4. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneella, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.

  5. Muotoile taikinasta pyöreä leipä säästämiesi jauhojen avulla.

  6. Anna leivän kohota noin 20 minuuttia ja tee siihen viiltoja terävällä veitsellä.

  7. Paista leipää uunin alaosassa noin 30 minuutin ajan.

 

Vinkki! Koputa leivän pohjaa – jos se tuntuu ontolta, leipä on valmista.

Etusivu / Reseptit / Suuri vaalea gluteeniton leipä