Suuri vaalea gluteeniton leipä

Sisältää hunajaa ja Pofiber-perunakuitua

Tämä gluteeniton leipä nousee nopeasti suosikiksi. Vaalea leipä ei ole pelkästään hyvänmakuista, vaan myös todella helppoa leipoa – ja se valmistuu tunnissa. Tuloksena on täydellisen kuohkea leipä, joka sopii hienosti aamiaiselle tai ruokaleiväksi.

1 leipä60 min
Average: 4.8 (26 votes)
26 Äänet

Ainekset

  • 500 g Semper Hienoa jauhoseosta (n. 8 dl), säästä 2 rkl

  • 30 g Semper Pofiber-perunakuitua (1/2 dl)

  • 3 1/2 dl vettä

  • 50 g hiivaa

  • 1 dl neutraalia ruokaöljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1/2 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl hunajaa

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 240 asteeseen.

  2. Murusta hiiva kulhossa olevaan haaleaan veteen ja sekoita kunnes se on liuennut.

  3. Lisää öljy, suola, Pofiber-perunakuitu, hunaja sekä jauhoseos, mutta säästä 2 rkl jauhoja loppuvaiheeseen.

  4. Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneella, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa.

  5. Muotoile taikinasta pyöreä leipä säästämiesi jauhojen avulla.

  6. Anna leivän kohota noin 20 minuuttia ja tee siihen viiltoja terävällä veitsellä.

  7. Paista leipää uunin alaosassa noin 30 minuutin ajan.

 

Vinkki! Koputa leivän pohjaa – jos se tuntuu ontolta, leipä on valmista.

 

Haluatko mielummin sämpylöitä? Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa öljy, suola, Pofiber-perunakuitu ja hunaja. Lisää kädenlämmin vesi sekä hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Säästä 2 rkl jauheseosta. Lisää loput jauhot sekä leivinjauhe muiden ainesten sekaan.

  3. Työstä taikinaa 3-4 minuuttia kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Käytä mieluiten yleiskonetta tai sähkövatkainta taikinakoukuilla.

  4. Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia. Taikinan tulee olla löysää ja sitä ei tule työstää enää pöydällä.

  5. Muodosta taikinasta noin 20 kpl sämpylöitä kostutetuilla käsillä.

  6. Aseta sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele sämpylät vedellä ja peitä muovikelmulla. Anna kohota 15-20 min.

  7. Levitä hieman jauhoja pinnalle ja paista sämpylöitä uunin keskiosassa noin 12 min kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Annan jäähtyä hieman.

Etusivu / Reseptit / Suuri vaalea gluteeniton leipä