Semper gluteeniton LImppu

Onnistu uudella Leipäjauhoksella!

Nyt leipominen on helppoa. Lisää jauhoihin vain hiiva pakkauksen pussista, suola, vesi ja öljy ja saat mahtavan, helposti leipoutuvan taikinan.

1 kpl 1 tunti 20 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

Valmista näin

  1. Sekoita kulhossa kuivahiiva, suola ja Leipäjauhoseos (säästä 0,3 dl leivontaan). Lisää lämmin (n.37 °C) vesi. 

  2. Vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla n. 1 minuutti.
    Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  3. Anna taikinan levätä n. 5 minuuttia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile pyöreäksi limpuksi.

  5. Laita limppu leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  6. Voitele runsaalla määrällä vesi-öljyseosta. Peitä limppu esim. muovikelmulla kohotuksen ajaksi ja anna kohota n. 35 min.

  7. Halutessasi ripottele limpun päälle gluteenittomia kaurahiutaleita.

  8. Paista limppu uunin alaosassa 240 °C:ssa n. 35 minuuttia.

  9. Anna jäähtyä hyvin (n. 1 tunti) ritilän päällä, leivinliinalla peitettynä.

Vinkki!

Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista! Jos Leipää jää jäljelle, se kannattaa viipaloida valmiiksi ja pakastaa mahdollisimman tuoreena.

 

Etusivu / Reseptit / Semper gluteeniton LImppu