Helppo suklaakakku

Herkullinen ja helppo suklaaunelma

Huomio kaikki suklaan ystävät! Tällä ohjeella syntyy maistuva gluteeniton kakku, jossa on herkullinen suklaakakkupohja ja suklaatäyte. Kaikki ansaitsevat suklaakakkua aina silloin tällöin. Tässä on plussana se, että se on helppotekoinen, mutta näyttää silti erittäin ylelliseltä, kuten suklaakakun kuuluukin. Tämä on todellinen voittajakakku, jonka päälle tulee sulatettua suklaata, suklaarouhetta ja tuoreita marjoja.

152 h
Average: 3 (1 vote)
1 Äänestä

Ainekset

  • 2 dl Semper gluteenitonta jauhoseosta tai Hienoa jauhoseosta
  • Semper Pofiber-perunakuitua kakkuvuoan jauhottamiseen
  • 6 kananmunaa
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Voikreemi

  • 100 g, n. 3 kpl suurta munanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 500 g voita
  • 150 g suklaata, n. 70-prosenttista

Suklaatryffeliseos

  • 200 g suklaata
  • 2 tl hunajaa
  • 200 g kermaa
  • 50 g voita

Valmista näin

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2. Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.

3. Sekoita leivinjauhe, kaakaojauhe ja jauhoseos, siivilöi ne munasokeriseokseen ja sekoita käännellen tasaiseksi taikinaksi.

4. Voitele kaksi noin 20 cm:n kakkuvuokaa ja jauhota ne Pofiber-kuidulla.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasossa. Kokeile tikulla, milloin kakku on valmis. Vältä kuitenkin uunin avaamista sitä ennen, koska kakku voi silloin latistua. Anna jäähtyä kokonaan.

6. Leikkaa sitten kakkupohjat kahtia niin, että kakunosia on yhteensä neljä.


Voikreemi:

1. Sekoita valkuaiset ja sokeri keskenään kulhossa.

2. Laita muna- ja sokerivaahto vesihauteeseen keskilämpötilalla ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Kokeile sormella, että sokerikiteitä ei ole jäljellä.

3. Vatkaa kiinteäksi marengiksi ja lisää voita vähän kerrallaan. Vatkaa sitten täysin kuohkeaksi, noin 15 minuutin ajan.

4. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Lisää sitten suklaa voikreemiin ja vatkaa kunnolla.


Suklaatryffeliseos:

1. Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi ja laita kulhoon.

2. Laita hunaja ja kerma kattilaan ja kiehauta. Lisää suklaa ja sekoita kunnolla.

3. Lisää voi ja sekoita sileäksi tryffeliseokseksi.

4. Anna jäähtyä kokonaan muovin alla huoneenlämmössä.

 

Kokoaminen:

Laita kakkupohjan osien väliin vuorotelle suklaatryffeliseosta ja voikreemiä. Kuorruta kakku sulatetulla suklaalla ja lisää päälle suklaarouhetta ja tuoreita marjoja. Vinkki! Kostuta kakkupohja kahvilla, niin saat mehevämmän kakun.

 

 

Etusivu / Reseptit / Helppo suklaakakku