Gluteenittomat Viikunatortut

Mehevät tortut viikunatäytteellä

Tämä taikina on helppo valmistaa. Viikunatäyte sopii erinmaisesti joulutorttuihin.

2045 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl Semper FinMix Hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 100 g paistonkestävää viikunamarmeladia tai muuta marmeladia

Voiteluun
2 munaa

Pinnalle:
1 dl sokeria
1-2 tl kanelia

Valmista näin

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

  3. Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.

  4. Ota pyöreällä isohkolla juomalasilla tai torttumuotilla pyöreitä kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  5. Laita keskelle nokare viikunamarmeladia, käännä puolikuun mallisiksi ja painele reunat kiinni. 

  6. Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.

  7. Paista 225°C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia

Tarjoa lämpiminä!

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Viikunatortut