Gluteenittomat viikunatortut
Joulu

Gluteenittomat Viikunatortut

Arviot

(0 votes)

(0 votes)

Mehevät tortut viikunatäytteellä. Tämä taikina on helppo valmistaa. Viikunatäyte sopii erinomaisesti joulutorttuihin.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    20
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

  3. Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.

  4. Ota pyöreällä isohkolla juomalasilla tai torttumuotilla pyöreitä kuvioita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  5. Laita keskelle nokare viikunamarmeladia, käännä puolikuun mallisiksi ja painele reunat kiinni.

  6. Voitele rikotulla kananmunalla ja ripottele pinnalle hieman sokeria ja kanelia.

  7. Paista 225 °C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä!

    Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS