Gluteenittomat Vadelmaruudut

Herkulliset leivonnaiset, resepti ilman tavallista sokeria!

6-9 palaa3,5 h
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

Pohja:
1dl Semper gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl cashewpähkinöitä
20-25 taatelia (joista on poistettu kivi)
½ tl kardemummaa

Täyte:
1 dl cashewpähkinöitä, vedessä pehmeäksi liuotettuina
 2 dl kookoskermaa
1 tl vaniljasokeria
½ limen mehu
2 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

Pinnalle:
2,5 dl vadelmia
1 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia

Valmista näin

  1. Liuota täytteeseen tarvittavat cashewpähkinät vedessä.
  2. Taittele leivinpaperista 20x20cm neliö vuoan pohjalle.
  3. Poista taateleista kivet.
  4. Sekoita yleiskoneella vahdelmaruutujen pohjan ainekset: taatelit, cashewpähkinät ja kaurahiutaleet. Mausta kardemummalla.
  5. Jaa taikina vuokaan niin, että koko pohja (n. 20x20cm) peittyy.
  6. Laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  7. Sekoita aluksi kookoskerma ja pähkinät täyteläiseksi taikinaksi yleiskoneella.
  8. Lisää hunaja tai vaahterasiirappi, limemehu, vaniljasokeri ja sekoita valmiiksi.
  9. Levitä täyte pähkinä-kaurapohjan päälle.
  10. Sekoita vadelmat ja hunaja tai vaahterasiirappi sauvasekoittimella. Lisää ohut kerros täytteen päälle.
  11. Tee terävällä veitsellä kakun päälle kuviota esim. "numeroa 8".
  12. Laita vuoka pakastimeen n. 2-3 tunniksi.
  13. Ota esille hetki ennen tarjoamista. Leikkaa palasiksi ja tarjoa tuoreiden marjojen ja valkosuklaan kera.

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Vadelmaruudut