Gluteenittomat Tattari&Teff -jauho Vohvelit

Tarjoa kerman ja hillon kera tai tuoreiden hedelmien, mansikoiden ja maapähkinävoin kera.

6 kpl20 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

3 dl Semper Tattari&Teff -jauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa (1 maustemitta)
3 1/4 dl maitoa
1/2 dl rapsiöljyä
50 g voita

Valmista näin

  1. Sekoita jauhoseos, nostatusaine ja suola kulhossa.

  2. Lisää maito ja vatkaa nopeasti 1 minuutin ajan, mielellään sähkövatkaimella. Anna taikinan turvota n. 10 min.

  3. Lisää rapsiöljy ja sula voi. 

  4. Lämmitä vohvelirauta ja voitele se ruokaöljyllä. Taikina on melko kiinteää ja se on hyvä annostella vohveliraudalle esim. desilitran mitalla.

Vinkki! Mausta taikina 1 rkl:lla sokeria tai 1½ rkl:lla vaniljasokeria.

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Tattari&Teff -jauho Vohvelit