Gluteenittomat suklaakeksit
Arviot
(37 votes)
(37 votes)
Ihanat suklaakeksit, joiden tekeminen onnistuu kaikilta. Näissä on runsaasti suklaata. Voit tehdä suklaakekseistä ylellisempiä ja vieläkin maistuvampia lisäämällä pähkinärouhetta tai suklaahippuja.
Valmistusaika
3 h (josta 2 h jääkaapissa)Annosmäärä
20 kplVaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kevyesti.
Sekoita Hieno jauhoseos, leivinjauhe ja suola kulhossa keskenään.
Sulata tumma suklaa ja öljyä yhdessä vesihauteessa alhaisella lämmöllä.
Lisää sulanut suklaa käännellen munasokerivaahtoon.
Siivilöi kuivat ainekset taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
Laita kakkutaikina jääkaappiin jähmettymään, vähintään 2 tunniksi.
Lämmitä uuni 180 °C:seen.
Laita uunipelleille leivinpaperia.
Pyörittele taikinasta 20 palloa ja jaa ne uunipelleille. Pallojen välillä tulee olla reilusti tilaa, sillä ne laajenevat uunissa.
Paista keksejä noin 10-12 minuuttia 180 °C:ssa uunin keskitasossa.
Anna keksien jäähtyä ja kovettua noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.
Vinkki! Lisää keksien päälle pähkinärouhetta tai suklaahippuja, tai siivilöi päälle tomusokeria.