Gluteenittomat savuporo-juustotortut
Joulu

Gluteenittomat savuporo-juustotortut

Arviot

(3 votes)

(3 votes)

Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Rahkavoitaikina sopii myös makeisiin leivonnaisiin.

  • Valmistusaika
    45 min
  • Annosmäärä
    20
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

  3. Kaulitse taikina jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.

  4. Leikkaa taikinasta neliöitä tai ota isolla lasilla pyöreitä paloja. Savuporojuustotortut voi leipoa myös puolikuun malliseksi siten, että täyte jää sisälle. Avonaisesta neliöstä näkee helposti mitä täytteitä on käytetty.

  5. Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  6. Hienonna kylmäsavustetut poronpaistileikkeleet veitsellä työlaudalla ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja sinappia.

  7. Levitä täyte torttujen päälle.

  8. Paista 225 °C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.

    Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS

gluteeniton jauhoseos

GLUTEENITON JAUHOSEOS