Gluteenittomat savuporo-juustotortut
Arviot
(3 votes)
(3 votes)
Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Rahkavoitaikina sopii myös makeisiin leivonnaisiin.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
20Vaikeusaste
Keskitasoa
Valmista näin
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse taikina jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Leikkaa taikinasta neliöitä tai ota isolla lasilla pyöreitä paloja. Savuporojuustotortut voi leipoa myös puolikuun malliseksi siten, että täyte jää sisälle. Avonaisesta neliöstä näkee helposti mitä täytteitä on käytetty.
Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Hienonna kylmäsavustetut poronpaistileikkeleet veitsellä työlaudalla ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja sinappia.
Levitä täyte torttujen päälle.
Paista 225 °C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi