Gluteenittomat savuporo-juustotortut

Herkulliset suolaiset leivonnaiset

Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Rahkavoitaikina sopii myös suolaisiin leivonnaisiin.

2045 min
Average: 2 (1 vote)
1 Äänestä

Ainekset

4 dl Semper Hienoa jauhoseosta tai Gluteenitonta jauhoseosta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
2 tl leivinjauhetta

Täyte:

50 g kylmäsavustettua poronpaistileikettä3 dl juustoraastetta
2 rkl sinappia

Voiteluun:

2 munaa

Valmista näin

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.

  3. Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.

  4. Leikkaa taikinasta neliöitä tai ota isolla lasilla pyöreitä paloja. Savuporojuustotortut voi leipoa myös puolikuun malliseksi siten, että täyte jää sisälle. Avonaisesta neliöstä näkee helposti mitä täytteitä on käytetty.

  5. Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. 

  6. Hienonna kylmäsavustetut poronpaistileikkeleet veitsellä työlaudalla ja sekoita joukkoon juustoraastetta ja sinappia.

  7. Levitä täyte torttujen päälle.

  8. Paista 225°C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa lämpiminä.

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

 

 

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat savuporo-juustotortut