Gluteenittomat sämpylät uudella Leipäjauhoseoksella

Makua kvinoasta, kaurasta ja bataatista.

Valmista uudesta Leipäjauhosta helposti leivottava taikina ja siitä herkulliset sämpylät!

10 kpl60 min
Average: 4.5 (11 votes)
11 Äänet

Ainekset

 

Valmista näin

  1. Sekoita kuivahiiva, suola ja Leipäjauhoseos (säästä 0,3 dl leivontaan).

  2. Lisää lämmin (37 °C) vesi.

  3. Vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla n. 1 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  4. Kumoa taikina leivinalustalle ja pyöritä siitä 8-10 sämpylää.

  5. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

  6. Peitä leivinliinalla ja kohota vedottomassa paikassa 35 minuuttia.

  7. Voitele sämpylät runsaalla määrällä vesi-öljyseosta ja ripottele päälle gluteenittomia kaurahiutaleita.

  8. Paista 240 °C:ssa uunin keskiosassa n. 20 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.

  9. Laita valmiit sämpylät jäähtymään ritilän päälle ja peitä leivinliinalla. 

 

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat sämpylät uudella Leipäjauhoseoksella