Gluteenittomat sämpylät

Rapeita pinnalta, pehmeitä sisältä

Nyt on aika nauttia vastaleivotuista sämpylöistä. Tällä ohjeella teet gluteenittomat aamiaissämpylät hetkessä aamusi piristykseksi. Voit tehdä vaaleita pieniä sämpylöitä tai patonkeja. Tuloksena on pinnaltaan rapeaa ja sisältä kuohkean mehevää leipää. Tämä resepti tuo ylellisyyden tuntua aamuusi. Jos leipiä jää syömättä, voit helposti pakastaa ne.

10 kpl.75 min
Average: 4.2 (6 votes)
6 Äänet

Ainekset

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

  2. Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, öljy, Pofiber-kuitu ja Semperin jauhoseos.

  3. Sekoita yleiskoneella taikinakoukulla 5 minuutin ajan, kunnes taikina näyttää hyvältä.

  4. Kauli taikina jauhotulla pöydällä ja ripottele jauhoja pinnalle.

  5. Leikkaa 10 neliskulmaista sämpylää ja laita uunipellille. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinan alla.

  6. Paista sitten uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.

 

Vinkki! Pyöritä taikinasta kaksi patonkia sämpylöiden sijaan. Tällöin vaaditaan hieman pidempi paistoaika.

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat sämpylät