Gluteenittomat Runebergintortut
Nämä herkulliset Runebergintortut valmistuvat nopeasti.
8 - 10 kpl35 minAinekset
100 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl sokeria
1 ½ dl Semper FinMix -jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
1 dl (5 kpl) Semper Piparkakkuja murustettuna
2 tl leivinjauhetta
2 munaa
manteli- tai karvasmanteliaromia varovasti annostellen
Koristeluun:
100-150 g vadelmamarmeladia
2 dl tomusokeria
vettä
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 225°C:een.
Laita sulatettu voi tai margariini, sokeri, FinMix -jauhoseos, mantelijauhe, murustetut piparkakut, leivinjauhe ja munat kulhoon.
Sekoita esim. puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
Mausta manteli- tai karvasmanteliaromilla varovasti annostellen.
Jaa taikina muffinivuokiin.
Paista 225°C:ssa n. 12 minuuttia.
Koristelu:
Pursota vadelmamarmeladi jäähtyneiden muffinien keskelle.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä sen verran, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan.
Pursota sokerikuorrute vadelmamarmeladin ympärille.
Kuva ja Resepti: Hellapoliisi