Gluteenittomat Piparkakut
Ainekset
4 dl Semper Hienoa jauhoseosta tai Tattari & Teff -jauhoa
100 g voita tai margariinia, sulatettuna
1 dl sokeria
1/2 dl tummaa siirappia
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl mausteneilikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
3 rkl vettä (kun jauhona on Tatttari & Teff -jauho)
Valmista näin
- Laita kaikki ainekset, paitsi vesi, kulhoon ja sekoita yleiskoneella. Lisää vettä, jos jauhona Tattari & Teff -jauhoa, sekoita.
Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kauli taikina ohueksi jauhotetulla leivinalustalla ja ota siitä muotilla piparkakkuja.
Laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 160°C:ssa n. 10–15 min. Anna jäähtyä pellillä.
Vinkki! Piparkakut palavat helposti, ota ne pois uunista, kun ne ovat kauniin vaaleanruskeita.