Gluteenittomat Luciapullat

Ihanat pehmeät pikkupullat!

n.12 kpl60 min
Average: 4.8 (4 votes)
4 Äänet

Ainekset

1 pkt (500g) Semper Gluteenitonta tai Hienoa jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
2,5 dl vettä Semper Gluteenittoman jauhoseoksen kera tai 2,75 dl maitoa tai kauramaitoa Hienon jauhoseoksen kera
3 rkl Semper Pofiber -perunakuitua
1/2 tl suolaa
1 muna
1 dl sokeria
1 dl rusinoita
1 pkt sahramia (1/2 g)
1 pkt tuorehiivaa (50 g)

Pinnalle: raesokeria

Valmista näin

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai maitoon kulhossa. Sekoita joukkoon Pofiber, sokeri, suola ja sahrami.

    (Pofiber sitoo itseensä nestettä ja tekee leivonnaisista meheviä. Jos leivot ilman Pofiberiä, vähennä nesteen määrää. Gluteeniton jauhoseos, nestettä taikinaan 2 dl tai Hieno jauhoseos, nestettä taikinaan 2,5 dl)).

  2. Vatkaa muna haarukalla esim. lasissa. Säästä 1 rkl pullien voitelemiseen ja sekoita loput taikinan joukkoon.
    ( Jos leivot pullat ilman munaa, lisää nesteen määrää 1/2 dl).

  3. Lisää jauhoseos (säästä 2 rkl leivontaan) ja vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella tai vatkaimella taikinakoukuilla.

  4. Lisää pehmeä, huoneenlämpoinen rasva ja vaivaa se taikinan joukkoon. Lisää lopuksi rusinat.

  5. Kumoa taikina jauhotetulle leivinalusta ja muotoile siitä paksu pyöreä tanko. Leikkaa siitä 10-12 palaa ja leivo niistä pikkupullia.
     Jos leivot pullat ilman munaa, lisää nesteen määrää 1/2 dl.
    (Jos tarvitset lisää jauhoa leivontaan, voit käyttää esim. peruna- tai maissijauhoa.)

  6. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle pellin kokoinen pala muovikelmua. Anna kohota n. 30 min.

  7. Voitele munalla, painele rusinat pullan sisälle ja ripottele pinnalle raesokeria.

  8. Paista 10-12 minuuttia 220 °C:ssa, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

  9. Anna pullien jäähtyä hetken leivinliinan alla.

  10. Vinkki! Sahrami sopii jouluun, sen asemasta pullan mausteeksi voi valita esim. kardemummaa.

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Luciapullat