Gluteenittomat Laskiaspullat

Pikkupullat

Herkulliset laskiaispullat hillon ja kermavaahdon kera tai ihan sellaisenaan.

12 kpln. 45 min
Average: 4.8 (20 votes)
20 Äänet

Ainekset

Kun leivot Semper Hienolla jauhoseoksella:

1pkt Semper Hieno jauhoseosta
1 rkl Pofiber perunakuitua
1 rkl (10 g) psylliumia, hienoksi jauhettuna
3,5 dl maitoa tai kasvipohjaista maitojuomaa
1 pkt hiivaa (50 g)
100 g vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 muna
1 maustemitallinen jauhettua kardemummaa
100g voita tai maidotonta margariinia

Voiteluun: 1 muna


Kun leivot Semper Gluteeniton jauhoseoksella
:

1pkt Semper Gluteeniton jauhoseos
1 rkl Pofiber perunakuitua
½ rkl (noin 5 g) psylliumia, hienoksi jauhettu
2,5 dl maitoa tai kasvipohjaista maitojuomaa
1 pkt hiivaa (50 g)
100 g vaaleaa siirappia
½ tl suolaa
1 muna
1 maustemitta jauhettua kardemummaa
100 g voita tai maidotonta margariinia

Voiteluun: 1 muna

 

Valmista näin

  1. Sekoita kulhossa Pofiber perunakuitu, psyllium, siirappi, suola ja kardemumma. Lisää seokseen kädenlämmin (n. 37°C) maito ja muna ja sekoita. Anna turvota n. 10 min.

  2. Lisää sulatettu voi ja jauhoseos - Säästä n. 2 rkl jauhoseoksesta leivontaan. Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaista. Saat parhaan tuloksen, kun vaivaat yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukuilla.

  3. Annan taikinan kohota 25-30 min. (huom. jos jauhona on Hieno jauhoseos FinMix, riittää 10 min. kohotus)

  4. Vaivaa taikinaa vielä hetki esim. käsin, jotta siinä oleva ilma poistuu.

  5. Levitä säästämääsi jauho leivinalustalle ja taikinan päälle. Työstä taikinaa hetki. Leivo taikinasta paksu rulla ja leikkaa siitä tasakokoisia paloja (n. 12 kpl isoja pullia tai 20 kpl pieniä pullia).

  6. Pyöritä taikinapalat pulliksi. Käytä leivontaan mahdollisimman vähän jauhoja, jotta pullan pinnasta ei tule kuiva.  Kädet kannattaa voidella joko vedellä tai öljyllä, niin taikina ei tartu käsiin.

  7.  Kohota pullat leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 30-40 min. liinan alla.
  8. Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 220°C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 10-12 min. (kunnes pinta on kauniin värinen).

  9. Jäähdytä pullat liinan alla.

  10. Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Laita pohjapuolelle mantelimassaa tai hilloa.

  11. Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja täytä pullat ja tarjoa.

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat Laskiaspullat