Gluteenittomat laskiaispullat
Pikkupullat
Herkulliset laskiaispullat hillon ja kermavaahdon kera tai ihan sellaisenaan.
12 kpl45 minAinekset
1 pkt Semper Gluteenitonta tai Hienoa
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa tai vettä
1/2 pkt hiivaa (25 g)
1/2 dl sokeria
½ tl suolaa
2 tl kardemummaa
Voiteluun: munaa tai vettä
Täyte: mantelimassaa tai hilloa, kermavaahtoa
Valmista näin
Yhdistä sulatettu voi tai margariini ja maito lämmitä n. 37°C:een.
Liuota tuorehiiva, suola, sokeri ja kardemumma seokseen.
Lisää jauhoseos (säästä 1 ½ dl leivonaan).
Vaivaa taikinaksi vatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella n. 2 minuuttia. Anna kohota n. 30 min.
Laita uuni lämpenemään 250°C:een.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoiksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi (12 kpl). Pyöritä pikkupulliksi ja kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä n. 20 min. liinan alla.
Voitele munalla tai vedellä ja ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Paista 250°C:ssa uunin keskiritilätasolla n. 8 min. (kunnes pinta on kauniin värinen).
Jäähdytä pullat liinan alla.
Leikkaa hyvin jäähtyneet pullat kahtia. Laita pohjapuolelle mantelimassaa tai hilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla ja täytä pullat ja laita ne tarjolle.