Gluteenittomat korvapuustit

Me kaikki rakastamme meheviä (ja gluteenittomia) korvapuusteja! Tässä on paras kanelipullareseptimme.

16-20 palaa1 tunti 30 min
Average: 4.6 (43 votes)
43 Äänet

Ainekset

Semper Gluteenittomalla jauhoseoksella:

1 paketti Semper Gluteenitonta jauhoseosta tai Hienoa jauhoseosta Fin Mix

1 rkl Semper Pofiber perunakuitua

0,5 rkl psylliumia (noin 5g)

100 g voita tai margariinia

2 ½ dl maitoa tai kasvimaitoa

1 pkt hiivaa (50 g)

100 g valkoista siirappia 

1 muna (munan voi korvata 0,5 dl:lla nestettä)

1 tl suolaa

Täyte: 50 g voita, ¾ dl sokeria, 3 tl kanelia.
Vinkki: Lisää kanelitäytteeseen karkeaksi raastettu tai pieniksi kuutioiksi paloiteltu omena. Täytteeksi voi laittaa myös 1 dl:n kermarahkaa ja 4-5 rkl hilloa.
Voiteluun: muna ja pinnalle raesokeria.

 

Semper Hienolla jauhoseoksella:

1 paketti Hienoa jauhoseosta Fin Mix

1 rkl Semper Pofiber perunakuitua

1 rkl psylliumia (noin 5g)

100 g voita tai margariinia

3 ½ dl maitoa tai kasvimaitoa

1 pkt hiivaa (50 g)

100 g valkoista siirappia

1 muna (munan voi korvata 0,5 dl:lla nestettä)

0,5 tl levinjauhetta

1 tl suolaa


Täyte: 50 g voita, ¾ dl sokeria, 3 tl kanelia.
Vinkki: Lisää kanelitäytteeseen karkeaksi raastettu tai pieniksi kuutioiksi paloiteltu omena. Täytteeksi voi laittaa myös 1 dl:n kermarahkaa ja 4-5 rkl hilloa.
Voiteluun: muna ja pinnalle raesokeria.

 

 

Valmista näin

Semper Gluteeniton jauhoseos:

  1. Sekoita Pofiber, psylliumi, siirappi, suola, hiiva ja kananmunat kulhossa. lisää joukkoon kädenlämpöinen maito ja sekoita kauhalla. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

  2. Lisää sulatettu voi. Säästä 2 rkl jauhosekoitusta ja kaada loput jauhoista mukaan sekoitukseen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes se on sileä ja notkea. Parhaaseen lopputulokseen pääset käyttämällä taikinakonetta tai sähkövispilää taikinakoukulla. Annan taikinan kohota 25-30 min.

  3. Työstä taikina taikinaa hetki kauhalla, jotta siitä poistuu ilma. 

  4. Ripota päälle hieman jauhoa ja kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle. Työstä taikinaa kevuesti taittamalla sitä muutama kerta.

  5. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo siitä levyjä, kauli levyt n. 20x30 cm kokoisiksi, ei kuitenkaan kovin ohuiksi.

  6. Levitä täyte varovasti levyn päälle.

  7. Pyöritä levy rullaksi ja paloittele n. 2,5-3 cm paksuiksi palasiksi. Nosta palaset esim. paistolastalla leivinpaperille tai muffinivuokiin. Ei haittaa, jos pullat näyttävät vähän epätasaisilta, ne tasoittuva kohotuksen ja paistamisen aikana.

  8. Kohota leivinliinalla peitettynä  30-40 min. Voitele vatkatulla munalla tai ruiskuta sen päälle vettä. Ripottele päälle raesokeria.

  9. Paista 200 C:ssa n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen - paistoaika riippuu uunista). 

  10. Anna jäähtyä ritilän päällä, leivinliinalla peitettynä.

 

Semper Hieno jauhoseos:

  1. Sekoita Pofiber, psylliumi, siirappi, suola, hiiva ja kananmunat kulhossa. lisää joukkoon kädenlämpöinen maito ja sekoita kauhalla. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

  2. Lisää sulatettu voi. Säästä 2 rkl jauhosekoitusta ja kaada loput jauhoista sekä leivinjauhe mukaan sekoitukseen. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes se on sileä ja notkea. Parhaaseen lopputulokseen pääset käyttämällä taikinakonetta tai sähkövispilää taikinakoukulla. Annan taikinan kohota 10 min.

  3. Työstä taikina taikinaa hetki kauhalla, jotta siitä poistuu ilma. 

  4. Ripota päälle hieman jauhoa ja kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle. Työstä taikinaa kevuesti taittamalla sitä muutama kerta.

  5. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo siitä levyjä, kauli levyt n. 20x30 cm kokoisiksi, ei kuitenkaan kovin ohuiksi.

  6. Levitä täyte varovasti levyn päälle.

  7. Pyöritä levy rullaksi ja paloittele n. 2,5-3 cm paksuiksi palasiksi. Nosta palaset esim. paistolastalla leivinpaperille tai muffinivuokiin. Ei haittaa, jos pullat näyttävät vähän epätasaisilta, ne tasoittuva kohotuksen ja paistamisen aikana.

  8. Kohota leivinliinalla peitettynä  30-40 min. Voitele vatkatulla munalla tai ruiskuta sen päälle vettä. Ripottele päälle raesokeria.

  9. Paista 200 C:ssa n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen - paistoaika riippuu uunista). 

  10. Anna jäähtyä ritilän päällä, leivinliinalla peitettynä..

VINKKI: Korvapuusteja voi hyvin myös pakastaa ja se kannattaa tehdä heti, kun leivonnaiset ovat jäähtyneet hyvin ja tuoreita. 

Etusivu / Reseptit / Gluteenittomat korvapuustit