Gluteenittomat Korput
Nautitaan teen ja marmeladin kera.
32 puolikasta45 minAinekset
1 pkt Semper Maalaisleipä jauhoseosta
1 pkt tuoretta hiivaa (50 g)
3 dl vettä
1/2 dl pellavansiemenmurskaa
100 g margariinia tai voita, huoneenlämpöistä
2 rkl sokeria
Valmista näin
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää loput ainekset, mutta säästä ½ dl jauhoseosta leivontaan. Vaivaa taikina sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella.
Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja jaa se neljään palaan. Pyöritä palat pötköiksi ja jaa ne vielä 4:ään. Pyöritä paloista soikeita pullia ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kohota lämpimässä 40 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225°C:een ja paista n. 10 minuuttia.
Halkaise korput terävällä veitsellä keskeltä ja laita uuniritilän päälle. Kuivata uunissa 125°C:ssa n. tunnin ajan.
Vinkki! Jätä uuninluukku hieman raolleen, laita esim. puulasta luukun ja uunin väliin. Näin kosteus poistuu helpommin uunista ja korput kuivuvat nopeammin.