Gluteenittomat Joulutortut uudella tavalla
viherkuula marmeladitäytteellä
Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Vihreän kuulan puolikkaasta saat hauskan marmeladitäytteen joulutortulle.
2045 minAinekset
4 dl Semper Hienoa jauhoseosta tai Gluteenitonta jauhoseosta
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa
2 tl leivinjauhetta
10 Vihreä kuula -marmeladia
Voiteluun
2 munaa
Koristeluun:
Tomusokeria
Valmista näin
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Ota torttumuotilla kuvioita ja käännä joka toinen sakara keskelle.
- Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita pinnalle puolikas vihreä kuula. Voitele halutessasi tortut rikotulla munalla.
Paista 225°C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia.
Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi