Gluteenittomat Joulutortut uudella tavalla
Arviot
(2 votes)
(2 votes)
Tämä taikina on helposti käsiteltävä. Vihreän kuulan puolikkaasta saat hauskan marmeladitäytteen joulutortulle.
Valmistusaika
45 minAnnosmäärä
20Vaikeusaste
Helppo
Valmista näin
Mittaa huoneenlämpöinen voi ja maitorahka kulhoon ja vatkaa keskenään.
Sekoita leivinjauhe jauhoseoksen joukkoon ja yhdistä voi-rahkaseokseen. Kääntele taikina tasaiseksi ja anna taikinan levätä hetki kylmässä, sillä kylmää taikinaa on helpompi käsitellä.
Kaulitse jauhoseoksella jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi, muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Ota torttumuotilla kuvioita ja käännä joka toinen sakara keskelle.
Nosta tortut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita pinnalle puolikas vihreä kuula. Voitele halutessasi tortut rikotulla munalla.
Paista 225°C:ssa uunin keskiritälatasolla noin 15 minuuttia.
Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.
Kuva ja resepti: Hellapoliisi