Gluteeniton Voileipäkakku kana-pekonitäytteellä

Gluteeniton voileipäkakku herkullisen kana-pekonitäytteen kera.

8-10 palaa45 min
Average: 5 (1 vote)
1 Äänestä

Ainekset

2 pkt SemperToasty Rouheista (pakaste) tai Semper Vuokaleipää (tuore)
280 g pekonia
300 g grillattua, paloiteltua kanaa

10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl ruokajogurttia (10%)
1 dl hienoksi silputtua ruohosipulia
1 tl
dijonsinappia
½ tl suolaa
Ripaus pippuria
400 g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä

Koristeluun:
1 kesäkurpitsa
Parmesan-juustoa
Kirsikkatomaatin puolikkaita
Rucolaa
Herneenvarsia

Valmista näin

1. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Pilko pieniksi paloiksi.
2. Sekoita majoneesi, jogurtti, pilkottu ruohosipuli, grillatun kanan palaset, sinappi ja pippuri. 
3. Lisää seokseen pieneksi pilkotut, aurinkokuivatut tomaatit ja 2/3 pekonista.
4. Leikkaa leipien reunat pois. Laita 1/3 leipäviipaleista tarjoiluvadille. Jaa puolet täytteestä leipäviipaleiden päälle ja lisää 1/3 leipäviipaleista ja lisää toinen puoli täytteestä. Laita loput leipäviipaleet kakun päälle.
5. Peitä voileipäkakku muovikelmulla ja anna maustua jääkaapissa n. 3-4 tuntia.
6. Levitä kakun päälle kerros tuorejuustoa.
7. Koristele esim. kesäkurpitsan suikaleilla (saat ohuita suikaleita juustohöylällä), kirsikkatomaatin puolikkailla, yrteillä ja pekoninpalasilla. Raasta päälle parmesanjuustoa.

Vinkki!
Kun valmistat erimuotoisia voileipäkakkuja voi leipäviipaleiden tarve vaihdella.

Voit valmistaa hienoja koristeita kasviksista, kun leikkaat niistä ohuihta viipaleita juustohöylällä ja taiteilet koristeita viipaleista.

 

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Voileipäkakku kana-pekonitäytteellä