Gluteeniton Täytekakku

Klassinen resepti

Kaikki rakastavat gluteenitonta täytekakkua! Semperin Hienolla jauhoseoksella valmistat parhaan gluteenittoman kakkupohjan. Tällä reseptillä onnistut.

101,5 tuntia
Average: 3 (2 votes)
2 Äänet

Ainekset

Kakkupohjan ainekset:
1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Margariinia, voita tai öljyä vuoan voitelemiseen.
Semper Pofiber-perunakuitua vuoan jauhottamiseen.

Vaniljatäyte:
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kermaa
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
3 munankeltuaista
1 rkl maissitärkkelystä
25g voita tai margariinia, huoneenlämpöistä

Koristeluun:
n. 5 dl vispikermaa
Tuoreita marjoja
100 g valkosuklaata
Mansikkahilloa tai soseutettuja marjoja

Valmista näin

Kakkupohja:

1. Laita uuni lämpenemään 175°C:een.
2. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø noin 24 cm) ja jauhota pofiberillä. 
3. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
4. Kaada taikina vuokaan.
5. Paista uunin alatasolla n. 35 min.  
6. Anna kakun vetäytyä vuoassa hetken ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Vaniljatäyte:
1. Lämmitä maito ja vaniljajauhe kattilassa hämmentäen. 
2. Vatkaa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys. Lisää joukkoon lämmin vaniljamaito ja sekoita.
3. Kumoa täyte kattilaan ja anna kiehua hiljalleen hetken ja sekoita.
4. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sekoita.
5. Kumoa täyte kulhoon, peitä muovikelmulla ja jäähdytä jääkaapissa n. 25 min. 
6. Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen vaniljatäytteeseen. 


Kakun täyttäminen ja koristelu:
1. Jaa kakkupohja kahteen osaan.
2. Levitä hilloa tai soseutettuja marjoja ja vaniljatäytettä kerrosten väliin 
3. Laita päälle toinen puolikas.
4. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakku.
5. Koristele tuoreilla marjoilla ja raasta päälle valkosuklaata.

 

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Täytekakku