Gluteeniton suklaakakku
Erityisen ylellinen pähkinöiden ja suklaapalojen kanssa
Rapea pinnalta ja tahmea sisältä – tämä ylellinen gluteeniton mutakakku on varma hitti – suklaakakku maistuu aina. Voit tehdä suklaasta pitäviin ystäviisi todellisen vaikutuksen tällä klassikolla. Kakku tarjoillaan mieluiten kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa.
845 minAinekset
- 120 g Semper gluteenitonta jauhoseosta (2 dl)
- Semper Pofiber-perunakuitua (kakkuvuokaan)
- 100 g voita
- 2 1/2 dl sokeria
- 2 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 4 rkl kaakaojauhetta
Valmista näin
- Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
- Sulata voi keskilämmöllä kattilassa. Poista sitten levyltä ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon yksi kananmuna kerrallaan niin, että taikinasta tulee tasainen.
- Sekoita Semperin jauhoseos, suola ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja sekoita käännellen tasaiseksi.
- Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm:n kokoinen vuoka ja jauhota se Pofiber-kuidulla.
- Paista kakkua noin 20 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja tarjoile kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa.
Vinkki! Lisää kakkuun pähkinärouhetta tai suklaapaloja ennen paistamista.