Gluteeniton rapea omenapiirakka

Kun omenat ovat parhaimmillaan

Tämä omenapiirakka antaa täydellisen tuntuman suussa – ja maistuu uskomattoman hyvältä. Tästä ohjeesta tulee varmasti puheenaihe, sillä rapea omenapiirakka kaurahiutaleista on aina hyvä idea. Oma versiomme yksinkertaisesta omenapiirakasta ilman kananmunaa sisältää hunajaa, raakasokeria, merisuolaa ja näkkileipää. Täydellinen tapa päättää hyvä illallinen tai kruunata kahvitauko. Kokeile itse!

1 piirakka60 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

 

Valmista näin

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Leikkaa omenat kapeiksi lohkoiksi, sekoita kanelin ja sokerin kanssa ja laita ne halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseen piirakkavuokaan.

3. Hienonna näkkileipä murusiksi.

4. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja raakasokeri, hunaja, kaura ja suola hienoksi murutaikinaksi.

5. Laita taikinan murusia omenoiden päälle ja lisää välillä näkkileivän murusia. Paista uunin keskitasossa noin 25–30 minuutin ajan. Tarjoile kermavaahdon kanssa.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton rapea omenapiirakka