Gluteeniton raparperipiirakka

Ihanan mehevä mamman raparperipiirakka

Gluteeniton raparperipiirakka on kevään ja alkukesän ihana herkku. Mamman piiras on erityisen mehevä! Voit valmistaa tällä samalla, Hellapoliisin laatimalla reseptillä esim. marjapiiraita. Vaihda raparperi marjoihin ja valmista glueeniton mamman marjapiirakka.

1 piirakkavuoka60 min
Average: 4.8 (4 votes)
4 Äänet

Ainekset

Piirakan pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl Semper Hienoa FinMix  -jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Koristeluun:
tomusokeria

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 200°C:een.

  2. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon.

  3. Lisää keskenään sekoitettu Hieno jauhoseos Fin Mix -jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  4. Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.

  5. Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.

  6. Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.

  7. Kaada seos esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.

  8. Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja täyte on hyytynyt.

Vinkki! Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoamista, niin se on helpompi leikata paloiksi. 

Kuva ja resepti: Hellapoliisi

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton raparperipiirakka