Gluteeniton Prinsessakakku

Gluteenittoman Prinsessakakun resepti.

101 tunti
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

Kakkupohja:
1 dl Semper Hienoa jauhoseosta
Semper Pofiber-perunakuitua, vuoan kuorruttamiseen
1 dl perunajauhoa
4  munaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Voita/ Kookosöljyä vuoan voiteluun

Vaniljatäyte:
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kermaa
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
3 munaa
1 rkl maissitärkkelystä
25g voita, huoneenlämpöistä
200g Marsipaania kakun päälle
Kokoosöljyä
Tomusokeria

Valmista näin

Aloita kakkupohjan valmistamisesta:
1. Laita uuni lämpenemään 175
°C:een. 
2. Voitele irtoreunainen kakkuvuoka (ca 24 cm i diameter) esim. voilla ja kookosöljyllä ja jauhota Pofiber-perunakuidulla. 
3. Vatkaa sokeri ja muna kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.  
4. Kaada taikina vuokaan. 
5. Paista uunin alaosassa n. 35 min. 
6. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa se ritilälle jäähtymään loppuun

Vaniljatäyte:
1. Lämmitä maito ja vaniljajauhe kattilassa hämmentäen. 
2. Vatkaa sokeri, munankeltuaiset ja maissitärkkelys. Lisää joukkoon lämmin vaniljamaito ja sekoita. 
3. Laita täyte takaisin kattilaan ja anna kiehua hiljalleen ja sekoita.
4. Ota kattila pois levyltä ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sekoita. 
5. Laita täyte kulhoon ja peitä muovifoliolla. Jäähdytä jääkaapissa n. 25 min. 
6. Vatkaa kerma ja lisää se jäähtyneeseen vaniljatäytteeseen.


Kakun valmistaminen:
1. Jaa kakkupohja kahteen osaan. 
2. Levitä hilloa ja vaniljatäytettä pohjan päälle. 
3. Laita toinen puolikas päälle. 
4. Vatkaa kerma ja lisää ohut kerros kemvaahtoa kakun reunoille ja suurin osa kakun päälle kummuksi.
5. Lisää marsipaanikansi varovasti kakun päälle. Käytä apuna terävää veistä ja tasoita kakun reunat. 
6. Koristele marsipaaniruusuilla ja ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Prinsessakakku