Gluteeniton piiraspohja ja kaksi juustotäytettä
Juustopiirakka sopii vierastarjoiluksi. Kun haluat tarjota piiraan erityisen juhlavasti, koristele se ennen tarjoilua aromikkaalla rucolalla, tuoreilla tomaateilla ja vaikkapa prosciutto-kinkulla.
Ainekset
Taikina yhteen piiraaseen:
2 1/2 dl Semper Kaurahiutaleita
2 dl Semper Gluteenitonta, Hienoa tai Karkeaa jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte 1.
Juustopiiras:
4 munaa
1 dl kermaa
3 dl maitoa
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
Ripaus pippuria
4 dl vahvanmakuista kypsytettyä juustoa
Täyte 2.
Sinihomejuustopiiras:
3 munaa
2 1/2 dl maitoa
3 dl juustoraastetta (mietoa juustoa)
1 1/2 dl homejuustoa muruna
Valmista näin
Laita uuni lämpiämään 225°C:een.
Piiraspohja:
Sekoita kaurahiutaleet ja jauhoseos. Murusta voi jauhojen joukkoon ja lisää vettä. Työstä taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 24 cm).
Paista uunissa 225°C:ssa n. 10 minuuttia
Laske uunin lämpötila n. 200°C:een.
Täyttäminen:
Vatkaa muna, kerma, maito ja haluamasi mausteet esim. ripaus pippuria kulhossa.
Ripottele juusto esipaistetun piiraspohjan päälle ja lisää muna-kerma-maitoseos päälle.
Paista uunin keskiosassa valmiiksi n. 25–30 min., kunnes piiraan pinta on kauniin värinen.