Gluteeniton Papuleipä
Ihana ruokaisa leipä, täynnä hyödyllisiä siemeniä, papuja, kuivattua luumua ja mausteita.
1 leipä45 minAinekset
1 pkt Semper Tattari&Teff -jauhoa
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
1 dl tattarin jyviä
1 purkki valmiiksi keitettyjä ruskeita papuja (bruttopaino 380 g)
200 g kuivattuja luumuja
5 dl jogurttia tai piimää
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl ruokaoljyä
2 rkl kaakaota
2 tl anista jauheena
¾ tl kuminaa jauheena
Pinnalle: Semper Kaurahiutaleita
Huom! Tarkista, että kokonaiset tattarinjyvät, auringonkukan- ja pellavansiemenet ovat gluteenittomia.
Valmista näin
Mittaa siemenet ja tattari kulhoon. Lisää päälle säilykepapujen neste, sekoita.
Sekoita kivettömät, kuivatut luumut ja pavut tasaiseksi massaksi tehosekoittimella.
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita yleiskoneella vähintään 3 minuuttia. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun 2 l vuokaan. Taputtele pinta tasaiseksi ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja taputtele niin, että hiutaleet kiinnittyvät taikinaan kunnolla.
Kohota liinalla peitettynä 30–40 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 175°C:een ja paista n. 1 ½–2 tuntia, kunnes leivän keskiosan lämpötila on vähintään 98°C.
Kumoa leipä ritilälle ja anna jäähtyä liinan alla vähintään 4 tuntia.