Gluteeniton paahtoleipä
Nyt paahdetaan
Leivo itse rapeaa gluteenitonta paahtoleipää. Tämä vuokaleipä, sopii erinomaisesti paahtoleiväksi. Tuloksena on rapeaa paahtoleipää, jota voi syödä sellaisenaan, paahdettuna tai esim. voissa paistettuna.
1 suuri leipä60 minAinekset
- 500 g Semper kuitupitoista jauhoseosta (1 pkt / noin 8 dl)
- 4 1/2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1/2 dl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl Semper Pofiber -perunakuitua vuokaan
Valmista näin
- Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.
- Laita haalea vesi kulhoon ja sekoita hiiva siihen, kunnes se liukenee.
- Lisää öljy, suola ja Semperin kuitupitoinen jauhoseos. Sekoita yleiskoneessa taikinakoukulla noin 5 minuutin ajan, kunnes kaikki on tasaisesti sekoitettu.
- Voitele ja jauhota noin 2,5 litran leipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja ripottele päälle Semper Pofiber-kuitua.
- Anna kohota 20 minuuttia ja paista sitten noin 30 minuuttia uunin keskitasossa.
Vinkki! Tämä leipä sopii erinomaisesti paahtoleiväksi. Lisää 1 tl leipämaustetta oman maun mukaan.