Gluteeniton Pähkinäsuklaakakku
Kaikki rakastavat suklaakakkua. Pähkinöiden kera se on entistä parempaa.
10-12 palaa30 minAinekset
1 dl Semper Gluteenitonta tai Hienoa Jauhoseosta
125 g voita tai margariinia
1 3/4 dl sokeria
3 kpl munankeltuaisia
100 g pähkinöitä, rouheena
2 rkl kahvia
100 g suklaata, sulatettuna
3 kpl munanvalkuaisia
Valmista näin
Pilko pähkinät rouheeksi.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset, yksi kerallaan.
Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
Lisää pähkinät, kahvi ja jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi ja lisää ne taikinaan varovasti käännellen.
Lämmitä uuni 200°C:een
Kumoa taikina voideltuun ja jauhoseoksella kuorrutettuun, irtoreunaiseen vuokaan, jonka halkaisija on n. 24 cm.
Paista kakkua n. 30 minuuttia.
Tarjoa mielellään kermavaahdon kera.