Gluteeniton omenapiirakka

Herkullinen ja nopea

Herkullinen ja mutkaton gluteeniton omenapiirakka ilman kananmunaa. Maistuu ihanalta ja on helppo tehdä. Tarjoile omenapiirakka haaleana jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Omenat voi myös vaihtaa päärynöihin, jos haluat kokeilla jotakin uutta.

1 piirakka (noin 10 annosta)60 min
Average: 5 (2 votes)
2 Äänet

Ainekset

  • 240 g Semper Tattari & Teff -jauhoa (4 dl)

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 150 g voita

  • 4 omenaa, ohuina viipaleina

  • 2 rkl hunajaa

  • 1 rkl kardemummaa tai kanelia jauheena

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

  2. Sekoita Semper Tattari & Teff -jauho, sokeri, suola ja voi kulhossa. Nipistele voi ja jauho yhteen sormilla, kunnes taikinasta tulee tasainen.

  3. Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm:n uunivuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.

  4. Asettele omenan viipaleet hienosti vuokaan ulkoreunasta sisäänpäin niin, että reunoille jää vähän taikinaa.

  5. Valuta hieman hunajaa omenoiden päälle ja levitä päällimmäiseksi kardemummaa.

  6. Paista piirakka uunissa noin 25 minuutin ajan, kunnes se on kullanruskea. Syö piirakka haaleana kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.

 

Vinkki! Piirakka on yhtä hyvää, jos vaihdat omenat päärynöihin.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton omenapiirakka