Gluteeniton omenapiirakka

Herkullinen ja nopea

Herkullinen ja mutkaton gluteeniton omenapiirakka ilman kananmunaa. Maistuu ihanalta ja on helppo tehdä. Tarjoile omenapiirakka haaleana jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa. Omenat voi myös vaihtaa päärynöihin, jos haluat kokeilla jotakin uutta.

1 piirakka (noin 10 annosta)60 min
Average: 4.8 (12 votes)
12 Äänet

Ainekset

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.

  2. Sekoita Semper jauho, sokeri ja suola kulhossa. Nypi voi jauhojen joukkoon sormilla, kunnes taikinasta tulee tasainen.

  3. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 24 cm).

  4. Asettele omenan viipaleet hienosti vuokaan ulkoreunasta sisäänpäin niin, että reunoille jää vähän taikinaa.

  5. Valuta hieman hunajaa omenoiden päälle ja ripottele päällimmäiseksi kardemummaa.

  6. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuutin ajan, kunnes se on kullanruskea. Tarjoa lämmin piirakka vaniljakastikkeen tai jäätelon kera.

 

Vinkki! Piirakka on yhtä hyvää, jos vaihdat omenat päärynöihin.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton omenapiirakka