Gluteeniton näkkileipäpizza – kaksi eri täytettä
Kun rapea näkkileipä ja välimeren keittiö kohtaavat, ovat maut kohdallaan. Niin helppoa ja yksinkertaista ja todella herkullista.
220 minAinekset
KREIKKALAINEN
1 puolikas Semper varrasnäkkileipää
1–2 rkl tomaattipyreetä
1 pkt fetajuustoa
1/2 punasipuli
6–7 mustaa oliivia
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle:
rucolaa ja pinaattia
ITALIALAINEN
1 puolikas näkkileipää
1–2 rkl tomaattipyreetä
150 g prosciutto kinkkua
1/2 päärynä
Parmesanjuustoa raasteena
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle:
rucolaa.
Valmista näin
Laita uuni lämpenemään 200°C:een
Levitä ohut kerros tomaatipyreetä näkkileivän päälle.
Lisää haluamasi täyte ja valuta sen päälle oliiviöljyä nauhana.
Laita pizzat leivinpaperilla vuoratun pellin päälle ja paista 200°C:ssa n. 10 minuuttia.
Ota pizzat uunista, laita vihreitä lehtiä pinnalle ja tarjoa heti.
Vinkki! Ripottele pinnalle myös paahdettuja pähkinöitä ja tuoreita yrttejä.