Gluteeniton mustikkamousse kaurapohjalla
Tämä kakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin.
10-12 palaa45 minAinekset
Kaurapohja:
2 dl Semper Kaurahiutaleita
20 tuoretta taatelia (poista kivet)
2 dl kookosta, raastettuna
1 ½ rkl kaakaota
ripaus suolaa
1–1 1/2 rkl kookosöljyä
Mustikkamousse:
4 dl mustikoita, tuoreita tai sulatettuja
200 g valkosuklaata
300 g crème fraichea
250 g mascarponea
Valmista näin
Kaurapohja:
Sekoita taatelit, kookosraaste, kaakaojauhe ja suola tehosekoittimella.
Lisää kookosöljy ja kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtoreunainen vuoka leivinpaperilla ja taputtele taikina vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen ja valmista täyte.
Mustikkamousse:
Sekoita mustikat tehosekoittimella hienoksi ja lämmitä pienellä lämmöllä kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää suklaa. Vatkaa, kunnes suklaa on sulanut joukkoon. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään.
Sekoita crème fraiche ja mascarpone eri kulhossa. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt mustikka-suklaatäyte ja sekoita hyvin.
Annostele täyte kaurapohjan päälle ja jäädytä pakastimessa vähintään 1 tunnin ajan. Ota sulamaan n. 30 min ennen tarjoamista.