Gluteeniton mansikkakakku

Todellinen mansikkaunelma

Gluteeniton mansikkakakku voi olla taivaallinen elämys. Se on juhlien suosikkiherkku, joka pysyy aina muodissa – ainakin jos me saamme päättää. Mansikat, vaniljatäyte ja kerma tekevät tästä kakusta todellisen voittajan. Se sopii erityisesti kesän juhliin, kun kotimaiset mansikat ovat parhaimmillaan, mutta on ihanaa muinakin vuodenaikoina, aina kun tuoreita mansikoita on saatavilla. Mansikkakakku on lyömätön klassikko!

1275 min
Ei äänestetty
0 Äänet

Ainekset

Kakkupohja

Vaniljakiisseli

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1/2 vaniljatanko
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 1/2 rkl maissitärkkelystä
  • 20 g voita

  • 6 dl kermaa
  • 2 dl mansikkahilloa sekoitettuna mansikan paloihin
  • Tuoreita mansikoita
  • Tuoretta minttua

Valmista näin

Kakkupohja: 

1.     Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

2.     Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.

3.     Sekoita leivinjauhe ja jauhoseos, ja siivilöi se munasokeriseokseen käännellen siitä tasainen taikina.

4.     Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-kuidulla.

5.     Kaada taikina vuokaan ja paista noin 35 minuuttia uunin keskitasossa. Kokeile tikulla, milloin kakku on valmis. Vältä kuitenkin uunin avaamista sitä ennen, koska kakku voi silloin latistua. Anna kakun jäähtyä kokonaan.

 

Vaniljatäyte: 

1.     Lämmitä maito ja vaniljan siemenet kattilassa haaleaksi.

2.     Sekoita sokeri, valkuaiset ja maissitärkkelys keskenään ja lisää sitten neste.

3.     Sekoita huolella ja laita seos sitten takaisin kattilaan. Lämmitä kunnes se alkaa kiehua ja saostua. Sekoita huolella ja ota pois levyltä. Lisää sitten voi.

4.     Sekoita hyvin ja laita muovikelmu päälle. Säilytä jääkaapissa.

 

Kakun Kokoaminen:

1.     Leikkaa kakku kahteen osaan.

2.     Levitä mansikkahilloa ja kermavaahtoa ensimmäiselle kerrokselle. Laita kakkupohjan ylempi puolikas päälle ja levitä vaniljakiisseliä sen päälle. Levitä sitten loppu kermavaahto kakun päälle ja koristele paloitelluilla mansikoilla ja esim. tuoreella mintulla. 

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton mansikkakakku