Gluteeniton maalaisleipä

Herkullinen ja kuoreltaan rapea leipä

Voit leipoa oman maalaisleipäsi nopeasti ja helposti. Voit leipoa kuohkean maalaisleivän helposti uunipellillä. Voit laittaa leivän päälle myös kaurahiutaleita tai auringonkukansiemeniä. Erittäin maistuvaa sellaisenaan tai hyvään oliiviöljyyn kastettuna. Ehkä keiton kanssa tai lämpiminä voileipinä... Yksinkertaisesti täydellistä leipää.

2 leipää90 min
Average: 4 (1 vote)
1 Äänestä

Ainekset

  • 500 g Semper Tattari & Teff -jauhoa, säästä 1/2 dl loppuvaiheeseen (1 pkt /n. 8 dl)

  • 4,5 dl vettä

  • 50 g hiivaa

  • 1/2 dl öljyä

  • 1 tl suolaa

  • 1 rkl hunajaa

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.

  2. Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää öljy, suola, hunaja sekä jauho, mutta säästä 1/2 dl jauhoa loppuvaiheeseen.

  3. Sekoita yleiskoneella taikinakoukulla 5 minuutin ajan, kunnes taikina näyttää hyvältä ja tasaiselta.

  4. Jaa taikina kahteen osaa ja muotoile niistä pyöreät leivät jauhojen avulla.

  5. Anna nousta leivinliinan alla noin 30 minuuttia. Sihtaa loput jauhoista leivän päälle ja tee taikinaan viilto pienellä terävällä veitsellä.

  6. Leivo leivät uunin keskitasossa ja laske lämpötila 230 asteeseen, kun laitat leivät uuniin. Paista noin 25 minuuttia.

 

Vinkki! Voit laittaa leivän päälle myös kaurahiutaleita tai auringonkukansiemeniä.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton maalaisleipä