Gluteeniton kakkupohja_Semper
Kahvihetki

Gluteeniton kakkupohja

Arviot

(157 votes)

(157 votes)

Tällä reseptillä leivot täydellisen, ihanan kuohkean gluteenittoman kakkupohjan, josta on helppo valmistaa upea gluteeniton täytekakku. Kakkupohjan perusohjeesta voit tehdä monia erilaisia muunnelmia. Kokeile itse!

  • Valmistusaika
    60 min
  • Annosmäärä
    1 kakku, n. 10 annosta
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C:seen

  2. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.

  3. Sekoita leivinjauhe ja Semper Hieno -jauhoseos kulhossa, ja siivilöi ja sekoita ne munasokeriseokseen varovasti käännellen.

  4. Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-perunakuidulla.

  5. Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttia 180 asteessa uunin keskitasolla.

  6. Kokeile paistoajan lopussa tikulla, onko kakku on valmis. Vältä uuninluukun avaamista paistamisen aikana, jotta kakku ei pääse latistumaan.

  7. Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

    Vinkki! Lisää taikinaan appelsiinin- tai sitruunankuorta. Pese hedelmä kunnolla ennen raastamista, valitse mielellään luomuhedelmiä, raasta vain ulkokuorta, ei kuoren valkoista osaa.

Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER PERUNAKUITU