Gluteeniton kakkupohja
Onnistunut gluteeniton kakkupohja!
Tällä reseptillä leivot täydellisen, ihanan kuohkean gluteenittoman kakkupohjan, josta on helppo valmistaa upea gluteeniton täytekakku. Kakkupohjan perusohjeesta voit tehdä monia erilaisia muunnelmia. Kokeile itse!
1 kakku, n. 10 annosta60 minAinekset
- 180 g Semper Hienoa jauhoseosta (3 dl)
- Semper Pofiber-perunakuitua (kakkuvuokaan)
- 6 munaa
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
Valmista näin
- Laita uuni lämpenemään 180°C:seen.
- Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella ainakin 10 minuutin ajan, kunnes vaahto on valkoista ja kuohkeaa.
- Sekoita leivinjauhe ja Semper Hieno -jauhoseos kulhossa, ja siivilöi ja sekoita ne munasokeriseokseen varovasti käännellen.
- Voitele noin 24 cm:n kakkuvuoka ja jauhota se Pofiber-perunakuidulla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista n. 35 minuuttia 180 asteessa uunin keskitasolla.
- Kokeile paistoajan lopussa tikulla, onko kakku on valmis. Vältä uuninluukun avaamista paistamisen aikana, jotta kakku ei pääse latistumaan.
- Anna kakun jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
Vinkki! Lisää taikinaan appelsiinin- tai sitruunankuorta. Pese hedelmä kunnolla ennen raastamista, valitse mielellään luomuhedelmiä, raasta vain ulkokuorta, ei kuoren valkoista osaa.