Gluteeniton Hampurilaissämpylä
Hampurilaiseen tarvitaan herkullinen sämpylä. Tässä ohjeemme sen valmistamiseen.
16 kpl45 minAinekset
1/2 dl Semper Pofiber-perunakuitua
1 pkt Semper Gluteenitonta tai Karkeaa jauhoseosta
50 g margariinia tai voita
3 1/2 dl vettä
1/2 pkt tuoretta hiivaa (25g)
1/2 tl suolaa
Pinnalle: seesaminsiemeniä
Valmista näin
Yhdistä sula rasva ja vesi ja lämmitä seos n. 37°C:een.
Liuota joukkoon hiivaa ja perunakuitu, lisää suola ja jauhoseos (säästä 1 ½ dl jauhoa leivontaan). Vaivaa taikinaksi esim. vatkaimen taikinakoukuilla. Kohota n. 30 minuuttia..
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja pyöritä siitä kaksi pötköä. Paloittele pötköt 8 palaan ja pyöritä paloista sämpylöitä. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, rei’itä haarukalla ja anna kohota n. 20 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 250°C:een
Voitele lämpimällä vedellä ja ripottele seesaminsiemeniä pinnalle.
Paista 250°C:ssa n. 10 min.
Anna sämpylöiden jäähtyä hyvin ennen puolittamista.