Gluteeniton Focaccia

Leipää italialaisittain

Focaccia on italialainen leipä, joka maustetaan tuoreilla yrteillä ja pinnalle ripotellaan merisuolaa. Paista focaccia uunipellillä. Helppoa herkkua esim. illanistujaisiin!

Pellillinen1 h 10 min
Average: 4.3 (7 votes)
7 Äänet

Ainekset

Leivän päälle:

  • Oliiviöljyä
  • Sormisuolaa, reilusti
  • Rosmariinia

Haluttaessa täytteeksi esim. valkosipulia, kirsikkatomaatin puolikkaita tai aurinkokuivatun tomaatin palasia ja oliiveja.

Valmista näin

  1. Sekoita kuivahiiva, Leipäjauhoseos ja suola kulhossa. 

  2. Lisää lämmin vesi (37°C).

  3. Vaivaa taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella, taikinakoukuilla n. 1 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia.

  4. Muotoile taikina suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 cm x 25 cm). Tämä sujuu parhaiten kostutetuin käsin.

  5. Anna kohota leivinliinalla peitettynä n. 35 minuuttia.

  6. Paina kostetulla sormella 9 syvää reikää taikinaan. Täytä kolot esim. oliiveilla tai kirsikkatomaatin puolikkailla.

  7. Paista uunin alaosassa 240 °C, 25-30 minuuttia, kunnes focaccia on väriltään kullankeltaista.

    Vinkki! Saat vaihtelua focacciaan, kun täytät sen erilaisilla täytteillä.

Etusivu / Reseptit / Gluteeniton Focaccia