Gluteenittomat kanelipullat
Kahvihetki

Gluteenittomat kanelipullat -resepti

Arviot

(57 votes)

(57 votes)

Me kaikki rakastamme meheviä (ja gluteenittomia) pullia! Tässä on paras kanelipullareseptimme.

  • Valmistusaika
    1 tunti 30 min
  • Annosmäärä
    n. 20 pullaa
  • Vaikeusaste
    Keskitasoa
Tallenna resepti

Valmista näin

  1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa: Paketillinen jauhoa (säästä vajaa dl leivontaan),  Pofiber, psyllium, sokeri ja suola. 

  2. Mittaa toiseen kulhoon kädenlämpöistä vettä, hiivaa ja muna. Vispaa kevyesti tasaiseksi nesteeksi.

  3. Lisää nesteosa jauhoihin ja vaivaa. Lisää sulatettu rasva. Vaivaa taikinaa vielä muutama minuutti, kunnes se on tasaista. Parhaan tuloksen saat, kun vaivaat taikinan yleiskoneella tai sähkövatkaimella taikinakoukulla. 

  4. Annan taikinan kohota 20-30 min.
    Laita kohotuksen jälkeen uuni lämpenemään 220 ˚C:een.

  5. Sekoita täytteen ainekset (huoneenlämpöinen rasva, sokeri ja kaneli).

  6. Vaivaa vielä hieman taikinaa, niin saat ilmakuplat pois. Ripota päälle hieman jauhoa ja kumoa jauhotetulle leivinalustalle.

  7. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo siitä levyjä, kauli levyt n. 20x30 cm kokoisiksi, ei kuitenkaan kovin ohuiksi.

  8. Levitä täyte varovasti levyn päälle.

  9. Pyöritä levy rullaksi ja paloittele n. 2,5-3 cm paksuiksi palasiksi. Nosta palaset esim. paistinlastalla leivinpaperille tai muffinivuokiin. Ei haittaa, jos pullat näyttävät hieman epätasaisilta, ne tasoittuvat kohotuksen ja paistamisen aikana.

  10. Kohota leivinliinalla peitettynä 30-40 min. Voitele vatkatulla munalla tai vedellä. Ripottele päälle raesokeria.

  11. Paista 200˚C:ssa n. 10-12 min (kunnes pinta on kauniin värinen - paistoaika riippuu uunista).

  12. Anna jäähtyä ritilän päällä, leivinliinalla peitettynä.

    Vinkki! Pullia voi myös pakastaa ja se kannattaa tehdä heti, kun leivonnaiset ovat jäähtyneet hyvin ja vielä tuoreita.

    Vinkki! Lisää kanelitäytteeseen karkeaksi raastettu tai pieniksi kuutioiksi paloiteltu omena. Täytteeksi voi laittaa myös 1 dl:n kermarahkaa ja 4-5 rkl hilloa.

    Gluteenittomat kanelipullat
Reseptissä on käytetty:
gluteeniton hieno jauheseos

HIENO JAUHOSEOS

Semper Pofiber, glutenfritt bakhjälpmedel

POFIBER PERUNAKUITU